K

Lopen voor het voorkomen van ernstig infuusletsel bij baby's

Kim van der Kolk
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 1.500 (131%)

Suzet, dochter van Frank en Marleen en nichtje van Kim, werd geboren in februari 2021. Een week later overleed ze. Al die tijd verbleef ze in het ziekenhuis. Suzet werd vrijwel direct na haar geboorte geopereerd, waardoor ze een infuus nodig had. Door dit infuus ontstond er een grote wond. Dit betekende onnodig veel pijn en extra zorgen voor een goed herstel. 

Op zaterdag 25 maart lopen Kim en Elke de Fjoertoer op Terschelling. 22km grotendeels in het donker. Onderweg lopen we langs licht en vuur. Lichtjes in de duisternis. We vroegen de ouders van Suzet met welk doel wij iets voor hen konden betekenen. Zij kozen voor dit doel.

Een baby in het ziekenhuis heeft vaak een infuus nodig om goed te groeien en genezen. Maar baby’s kunnen niet aangeven dat hun infuus niet meer goed zit. Dit geeft de baby’s veel pijn en veroorzaakt soms zelfs nare wonden. Er is momenteel geen effectieve manier om te detecteren wanneer een infuus niet goed zit.

Gelukkig is er een oplossing. Een IV Watch is een apparaat dat infusen in de gaten houdt – veel beter dan een mens dat kan. Het apparaat is een week lang getest op de intensive care neonatologie in het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) en het zorgpersoneel is enthousiast! Het apparaat werkt heel goed om op tijd slecht zittende infusen te ontdekken bij de kwetsbaarste patiëntjes. De Vrienden van het UMC/ WKZ willen 15 IV Watch-apparaten aanschaffen om premature baby's in het WKZ te beschermen. Deze apparaten worden helaas niet vergoed vanuit het zorgbudget.

  • 1/3/2023 met zoveel lieve donaties durven we het aan het streefbedrag nog een keer aan te passen. Dank jullie wel allemaal!
  • 1/3/2023 We hebben ons streefbedrag al na één dag kunnen verhogen!- Dank jullie wel allemaal voor jullie lieve en gulle donaties!
Bekijk alle
03-07-2023 | 13:17 Voor de kleintjes, hun ouders, naasten en de lieve verzorgers en specialisten in het ziekenhuis
29-03-2023 | 21:12
28-03-2023 | 20:53 Elk verschil dat gemaakt kan worden voor deze kwetsbare groep premature /dismature babies, helpt.
28-03-2023 | 14:44
25-03-2023 | 10:57 Ik heb een neefje dat lange tijd bij jullie in het zkh heeft gelegen. De zorg en toewijding zijn bewonderenswaardig. Inmiddels is mijn neefje een neef van 20.