Actie voor actie

Klaas Jan van der Weij
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 50.000 (3%)

Als sportfotograaf heb ik het voorrecht gehad om duizenden atleten vast te leggen en hun prestaties te bewonderen. Echter, heb ik ook gezien dat topsport niet alleen prachtig, maar ook zwaar en pijnlijk kan zijn. Het is in veel gevallen voor een topsporter een bewuste keuze om jezelf over grenzen te pushen en te strijden tegen fysieke en mentale uitdagingen. Helaas bestaat er natuurlijk ook de pijn, waar je niet zelf voor kiest. En wat nou, als het gaat om pijn die voorkomen had kunnen worden?

Tijdens mijn werk, kwam ik in contact met Jozua van Duuren, Intensive Care verpleegkundige op de afdeling Neonatologie bij het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ). Zo is het idee tot stand gekomen om een reportage te maken op deze indrukwekkende afdeling van het WKZ. Ik was hier getuige van de kwetsbare toestand van de baby’s die hier werden behandeld; de kleine lijfjes met alle infusen eraan, die hard nodig zijn om hun medicatie en voedingsstoffen toe te dienen. Maar ik leerde ook dat deze infusen vaak niet lang meegaan vanwege de broosheid van de vaatjes van deze kleintjes. Als dit niet op tijd wordt waargenomen, kan dit ernstige pijn en letsel veroorzaken.

Gelukkig is er een oplossing: De IV watch. Deze apparaat signaleert in een vroeg stadium wanneer een infuus niet meer goed werkt, waardoor onnodige pijn en letsel bij deze kindjes wordt voorkomen. Helaas zijn deze apparaten enorm kostbaar. Ik ben er, net als vele anderen gelukkig, van overtuigd dat we kunnen helpen door er voor te zorgen dat deze IV watches kunnen worden aangeschaft. Om die reden ben ik een inzamelingsactie gestart, om zo geld in te zamelen voor de aanschaf van IV watches voor de neonatale intensive care in Utrecht.

Enkele van de vele foto's zullen binnenkort in de Volkskrant gepubliceerd worden bij een uitgebreid artikel waarin het probleem van verkeerd gelopen infusen duidelijk wordt uitgelegd. Daarna zal ik deze actie via social media en andere media nog meer aandacht gaan geven middels een video en eventueel een combi-tentoonstelling van deze beelden en mijn reguliere werk als sportfotograaf op vele grote sportevenementen.

Als we samenwerken, kunnen we ervoor zorgen dat deze baby’s pijnvrij kunnen groeien. Hopelijk kunnen zij zich zo ontwikkelen tot gezonde en gelukkige mensen, of ze nou topsporter worden of niet....

Help je mee om deze allerkleinsten te beschermen?

 

Bekijk alle
27-08-2023 | 11:29
05-08-2023 | 13:54 Indrukwekkend! Heel goed als nog meer pijn bij zulke kleintjes voorkomen kan worden.
02-08-2023 | 09:13
01-08-2023 | 23:33
10-07-2023 | 19:13
Bekijk alle

Binnenkort

08-05-2023 | 00:09 Enkele van de vele foto's die ik op de IC Neonatolgie van het WKZ de afgelopen maanden gemaakt heb zullen binnenkort in de Volkskrant gepubliceerd worden bij een uitgebreid artikel waarin het probleem van verkeerd gelopen infusen duidelijk wordt uitgelegd. Daarna zal ik deze actie via social media en andere media nog meer aandacht gaan geven middels een video en eventueel een combi-tentoonstelling van deze beelden en mijn reguliere werk als sportfotograaf op vele grote sportevenementen.
Lees meer