M

Team Wi(e)lskracht komt in actie

Marcel van de Wiel
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 2.022 (151%)

Dubbele longtransplantatie

Vanwege een immuunziekte waren mijn longen al een poosje niet zo best.

Eind 2020 werd ik besmet met het coronavirus en dit heeft mijn longen dusdanig beschadigd dat een dubbele longtransplantatie m’n enige mogelijkheid was voor overleving. Ik was 24/7 zuurstofafhankelijk en mijn fiets moest plaats maken voor een scootmobiel, want conditioneel was ik inmiddels een wrak.
In het voorjaar van 2022 was het zover, er waren geschikte donorlongen voor me. Dit betekende letterlijk en figuurlijk een verademing.

In actie

We ondervonden zelf hoe belangrijk het is dat er onderzoek wordt verricht naar de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van longtransplantaties, zodat meer transplantatiepatiënten langer kunnen genieten van een “luchtig” leven. Hiervoor is geld nodig.

Daarom wil ik een (crowdfunding) actie aan een fysieke uitdaging verbinden.

Eerbetoon

Als eerbetoon aan mijn donor wil ik in het voorjaar, 1 jaar na de transplantatie, een fietstocht maken vanuit mijn woonplaats naar het UMC Utrecht (ruim 100 km) en terug. Hiermee wil ik ook de mensen op de wachtlijst voor transplantatie een hart (long) onder de riem steken door te laten zien wat mogelijk is een jaar na transplantatie, een jaar met vallen en opstaan …… waarbij ik ook heel dankbaar ben voor de goede zorgen en enorme inzet van alle artsen en zorgmedewerkers die voor mij klaar hebben gestaan en nog staan.

Ik kan weer dromen over de toekomst en dat gun ik anderen ook.

 

Team Wi(e)lskracht gaat de uitdaging aan en we hopen op jullie (financiële) support!

Bekijk alle
30-05-2023 | 11:20 zet um op Marcel en Janine!
28-05-2023 | 15:08
25-05-2023 | 18:24 Beste Marcel, Hopelijk heb je de fietstocht met succes kunnen afronden! Een mooi doel waar je voor in actie komt. We hopen dat de pauze en koffie bij ons je goede energie heeft gegeven! Heel veel respect! Al het beste namens team Herwers Tiel
24-05-2023 | 13:14 Wij gunnen Marcel een gezond leven en dat gaat nu hopelijk lukken. Succes met de fietstocht Marcel en Janine.
24-05-2023 | 11:46
Bekijk alle

Herinner je gisteren, droom van morgen, maar leef vandaag

31-12-2023 | 12:49 Lieve mensen, Het is een poosje geleden dat wij iets van ons hebben laten horen via deze blog. Inmiddels gaan we richting het einde van het jaar 2023. Een jaar dat bij ons de boeken in zal gaan als een bewogen jaar ..... Af en toe mochten we een sprintje trekken op het pad van de toekomst en lukten het hindernissen te omzeilen. Helaas af en toe ook weer gestruikeld, maar ....... eenmaal overeind geholpen, weer hoopvol en vol energie verder op het onbekende pad. Wat nog vers in ons geheugen ligt is het moment waarop we bedachten samen op de fiets naar het UMC Utrecht te gaan, waarbij we een tussenstop zouden gaan maken in het Radboud MC in Nijmegen. Dit als eerbetoon aan de onbekende donor. Tevens bedachten we een crowdfundingactie te verbinden aan onze fietstocht. Een streefbedrag van € 2022 (2022 is het jaar van transplantatie) leek ons wel wat hoog gegrepen, maar we zouden gaan zien ....... Eind mei waren we er klaar voor en hoewel we tijdens de fietstocht meestal wind tegen hadden, voelden het toch alsof we de wind in de rug hadden en gedragen werden ! Het ontvangst in Nijmegen en vervolgens bij de hoofdingang van het UMC in Utrecht gaan we nooit vergeten. We zijn enorm dankbaar dat wij door jullie giften een bedrag van jawel € 3058,00 hebben kunnen overhandigen aan het transplantatieteam van het UMC in Utrecht. Dit fantastisch mooie bedrag komt volledig ten goede aan onderzoek en voorlichting in het kader van longtransplantatie.  Daarna de finish en thuiskomst op zaterdagmiddag 27 mei in Mierlo. Wat een ontlading ..........en wat een mooie herinnering hebben we samen gemaakt.  We willen jullie bedanken voor alle steun en vriendschap die wij in 2023 mochten ervaren. Ook enorm dankbaar dat er ergens ooit iemand serieus heeft nagedacht over orgaandonatie. Dankzij hem / haar kregen wij samen weer een toekomst. Hopelijk mogen we samen met jullie nog vele mooie herinneringen maken.  Elke dag is een cadeautje, vergeet het niet uit te pakken !!! Voor jullie allemaal een goed, gelukkig en bovenal gezond 2024 !!! Lieve groet,  "Team Wi(e)lskracht"      
Lees meer