M

Team Wi(e)lskracht komt in actie

Marcel van de Wiel
van totaal € 2.022 (151%)

Dubbele longtransplantatie

Vanwege een immuunziekte waren mijn longen al een poosje niet zo best.

Eind 2020 werd ik besmet met het coronavirus en dit heeft mijn longen dusdanig beschadigd dat een dubbele longtransplantatie m’n enige mogelijkheid was voor overleving. Ik was 24/7 zuurstofafhankelijk en mijn fiets moest plaats maken voor een scootmobiel, want conditioneel was ik inmiddels een wrak.
In het voorjaar van 2022 was het zover, er waren geschikte donorlongen voor me. Dit betekende letterlijk en figuurlijk een verademing.

In actie

We ondervonden zelf hoe belangrijk het is dat er onderzoek wordt verricht naar de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van longtransplantaties, zodat meer transplantatiepatiënten langer kunnen genieten van een “luchtig” leven. Hiervoor is geld nodig.

Daarom wil ik een (crowdfunding) actie aan een fysieke uitdaging verbinden.

Eerbetoon

Als eerbetoon aan mijn donor wil ik in het voorjaar, 1 jaar na de transplantatie, een fietstocht maken vanuit mijn woonplaats naar het UMC Utrecht (ruim 100 km) en terug. Hiermee wil ik ook de mensen op de wachtlijst voor transplantatie een hart (long) onder de riem steken door te laten zien wat mogelijk is een jaar na transplantatie, een jaar met vallen en opstaan …… waarbij ik ook heel dankbaar ben voor de goede zorgen en enorme inzet van alle artsen en zorgmedewerkers die voor mij klaar hebben gestaan en nog staan.

Ik kan weer dromen over de toekomst en dat gun ik anderen ook.

 

Team Wi(e)lskracht gaat de uitdaging aan en we hopen op jullie (financiële) support!

Bekijk alle
30-05-2023 | 11:20 zet um op Marcel en Janine!
28-05-2023 | 15:08
25-05-2023 | 18:24 Beste Marcel, Hopelijk heb je de fietstocht met succes kunnen afronden! Een mooi doel waar je voor in actie komt. We hopen dat de pauze en koffie bij ons je goede energie heeft gegeven! Heel veel respect! Al het beste namens team Herwers Tiel
24-05-2023 | 13:14 Wij gunnen Marcel een gezond leven en dat gaat nu hopelijk lukken. Succes met de fietstocht Marcel en Janine.
24-05-2023 | 11:46
Bekijk alle

Weer thuis en wat een welkom !

27-05-2023 | 23:00 Inmiddels is het bijna 23.00 uur, maar toch nog even een (korte) blog over het laatste stukje van onze 4e etappe en de thuiskomst. Na een laatste korte pauze in Beek & Donk waar René en Marjolein ons opwachten, op naar Mierlo. Vanuit Beek & Donk werden we "op vleugels gedragen". Marjolein sloot aan bij team Wi(e)lskracht en we gingen met volle vaart richting Mierlo ! Een jaar geleden vertrokken we met z'n drieën met volle vaart richting Utrecht en aan het einde van deze middag fietsten we met drieën samen Mierlo weer binnen. Hoe bijzonder is dat !!! Wat een adrealine die laatste kilometers.  Het welkom in Mierlo was hartverwarmend en toen kwam de ontlading ........... We hebben het gefikst, het zit erop, veilig thuis dankzij onze engelbewaarders.  Wat de toekomst ons gaat brengen ? Geen idee ! Maar elke dag is een cadeautje en we hebben de afgelopen dagen ook weer mogen ervaren dat we gezegend zijn met heel veel lieve mensen om ons heen. Wat een rijkdom ! Zonder hen hadden we het niet gered en gaan we het niet redden. Dank jullie wel allemaal voor jullie steun en liefde.  Er is her en der nog wat foto / filmmateriaal dat komende dagen beschikbaar komt. Dus...... jullie zijn nog niet van ons af, want dan komen we opnieuw met een blog ! Voor nu lekker slapen allemaal, morgen gezond weer op en pluk de dag !
Lees meer