Hartdood bij jongeren en atleten

Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen
van totaal € 50.000 (4%)
Wij hebben samen al 3.095 km afgelegd

Steun onderzoek naar invloed van sport op het hart


Jaarlijks overlijden er in Nederland zo’n 16.000 mensen aan een plotse hartdood, waarvan 150 mensen tijdens of vlak na het sporten. Aritmogene cardiomyopathie (ACM), een erfelijke hartspierziekte, is 1 van de belangrijkste oorzaken van plotse hartdood onder jongeren en atleten.

Bewegen is gezond, maar we weten helaas nog niet goed hoeveel sport bij deze patiënten nog als veilig beschouwd mag worden. Daarom willen we in dit onderzoek MRI beelden van het hart bestuderen van gezonde en zieke mensen die een verschillende hoeveelheid sport beoefenen. Hiermee kunnen we onderzoeken wat de invloed van activiteit is op het hart en vanaf welke hoeveelheid activiteit er veranderingen in het hart optreden. Het doel van het onderzoek is om in de toekomst een beter sportadvies te kunnen geven aan patiënten en mensen met een erfelijke aanleg voor hartspierziekten. Om dit onderzoek uit te kunnen voeren, hebben we uw hulp hard nodig. Door middel van uw bijdrage, kunnen we de data voor dit onderzoek verkrijgen en kan een arts-onderzoeker zich richten op de invloed van sport op het hart.

Ben je overtuigd en vind je onderzoek naar ACM het mooiste doel om je voor in te zetten? Start dan snel jouw actie! 

Bekijk alle
28-11-2021 | 09:56 Aan: Samen zullen we de invloed van sport op het hart ontrafelen! Super Belangrijk onderzoek... Ik hoop dat deze actie snel het doelbedrag bij elkaar heeft! Succes Anneline en team
26-11-2021 | 19:53 Aan: fizor. Top Berthilde!
25-11-2021 | 21:32 Aan: Ik kom in actie voor onderzoek naar de invloed van sport op het hart! Mooi Berthilde, zet 'm op!