Maak printen van menselijk weefsel mogelijk

van totaal € 450.000 (0%)

Stel je voor, een wereld waarin we beschadigde organen kunnen herstellen met behulp van ons eigen weefsel. Geen tekort meer aan donororganen, geen pijnlijke gewrichten door artritis en geen falende harten voor hartpatiënten. Dit klinkt als iets uit een sciencefictionfilm, maar met jouw hulp kunnen we deze toekomstdroom werkelijkheid maken!

In het UMC Utrecht werken innovatieve masterminds aan de ontwikkeling van regeneratieve geneeskunde. Met behulp van baanbrekende technologieën kunnen we nieuw weefsel creëren door het 3D-bioprinten van jouw eigen lichaamscellen. Onze vooraanstaande onderzoekers, Prof. Dr. Jos Malda en Prof. Dr. Joost Sluijter, zijn vastberaden om de volgende stap te zetten. Binnen tien jaar willen zij gewrichten printen van uw eigen botweefsel en het hartweefsel van een patiënt kunnen gebruiken om een linker- of rechterkamer te printen en zo afstoting te voorkomen.

Om dit ambitieuze doel te bereiken, hebben we een essentieel hulpmiddel nodig: een robotarm. Hiermee kunnen we driedimensionaal printen en verschillende printtechnieken combineren om complete organen en gewrichten te creëren. Helaas is er geen geld vanuit de zorgbudgetten beschikbaar om deze cruciale robotarm aan te schaffen. Daarom doen we een beroep op mensen zoals jou, mensen die geloven in de kracht van innovatie en de impact van regeneratieve geneeskunde.

Elke bijdrage, groot of klein, brengt ons een stap dichter bij het verwezenlijken van deze medische revolutie. Door nu te doneren, draag je direct bij aan een gezondere toekomst voor talloze mensen die lijden aan orgaanbeschadigingen en gewrichtsaandoeningen.

Laten we samen de geneeskunde van de toekomst creëren! 

Doneer nu of kom in actie.

Bekijk alle
17-08-2023 | 15:54
28-06-2023 | 21:33 Vol vertrouwen in de toekomst van deze technologieën.
06-06-2023 | 11:50